C-Donor.nl

Kwakje in een bakje

Ik kon het niet laten. Het rijmt zo leuk. Dit titel moest gewoon. Excuus aan een ieder die het toch wat ongepast vindt. - E.

Afspraken zijn gemaakt, en je wilt aan de slag, maar wanneer, en hoe?

Potje

Wanneer?

Het wanneer is aan de wensmoeder. Zij is afhankelijk van haar cyclus. Zij zal je aangeven wanneer je langs kunt komen om een poging te doen. (Het gebeurt practisch altijd bij de wensmoeder thuis.) Voor het gemak kun je de wensmoeder vragen om haar cyclus uit te stippelen, als ze dit niet al gedaan heeft, zodat ze enkele dagen van tevoren kan aangeven dat het eraan zit te komen.

Dit geeft jou de kans om hiermee rekening te houden met eventuele planning, maar ook om te beginnen met onthouding. Je wilt namelijk een zo groot mogelijke kans op succes, en dus zoveel mogelijk zaadcellen afleveren. Dat betekent dat je voor de lozing 2 tot 7 dagen aan onthouding moet doen.

Hoe?

Wanneer het zover is kom je bij de wensmoeder thuis. Misschien ga je dan eerst even zitten, even kletsen met een kopje koffie, of je gaat meteen aan de slag. Dat hangt er vanaf hoe jij en de wensmoeder ermee om willen gaan.

Dan zonder je je af, met een steriel bakje. Waar bepaal je waarschijnlijk in overleg, maar de wensmoeder zal dit bakje al klaar hebben staan. Dit kan in de badkamer zijn bijvoorbeeld, maar als dat niet prettig vindt, en dat maakt het vervolgens moeilijk, dan kun je hier natuurlijk over overleggen.

Verdere uitleg zal op dit moment niet nodig zijn. Na de lozing in het bakje is het niet de bedoeling om verder rond te blijven hangen. Dus dan ga je deur uit, en de rest is aan de wensmoeder en haar eventuele partner.

Voor meer details over het zelfinseminatie proces kun je naar het deel van deze website voor de wensmoeders.

Er zijn bronnen die aangeven dat de donor zelf direct het sperma met de spuit op zou moeten zuigen. Andere bronnen zeggen dat je het in ieder geval 5 minuten moet laten staan. Dat laatste lijkt me sowieso al makkelijk omdat het dan eerst vloeibaar wordt. Ik heb zelf niet met een spuit te maken gehad, alleen het potje, en dat is goed gegaan. - E.

En de natuurlijke manier dan?

Mannen, word niet donor voor de sex. Dat komt er niet bij kijken. Er zijn uitzonderingsgevallen waarbij een wensmoeder redenen heeft om dit wel te willen, maar ga er zelfs dan van uit dat het simpelweg geen goed idee is.

Wil je het toch overwegen, houdt dan rekening met 3 zaken:

  • Verreweg de meeste wensmoeders willen dit toch echt niet, dus ga er niet van uit.
  • Zorg dat je niets oploopt, zorg dat de wensmoeder SOA-testresultaten kan tonen.
  • Je bent geen donor maar een verwekker.

Zelf ben ik van mening dat als je als donor en wensmoeder overal over uit bent, alles ondertekent op papier hebt staan, dat je dan het recht zou moeten hebben om zelf te bepalen hoe je het vervolgens wilt doen. De wet is het hier niet mee eens, gezien het verschil tussen donor en verwekker. - E.