C-Donor.nl

Anoniem

Nog zo'n site...

Wie ben ik?

Ik ben een C-donor, ofwel een bekende zaad- of spermadonor. Maar ook weer niet zo bekend. Binnen de wereld van het spermadoneren is enige discretie gewenst, zo niet vereist, en in mijn persoonlijke geval betekent dit dat zelfs mijn directe familie niet weet dat ik dit doe. Dit ter bescherming van zowel mijzelf en mijn ontvangers.
Om deze reden zal ik mijzelf op deze site E. noemen. Op sommige websites waar je moet registreren om bijvoorbeeld een oproep te kunnen plaatsen gebruik ik de gebruikersnaam Donor FRL.

In begin 2014 heb ik besloten om zaaddonor te worden, maar ik wilde dit niet via de kliniek doen, ik wil graag weten waar de kinderen terecht komen. C-donor dus, maar dit wist ik op dat moment nog niet. Hoewel het me snel genoeg lukte om oproepen van wensmoeders te vinden (veel waarvan enkele jaren oud), bleek heel snel dat relevante informatie enorm verspreid staat over verschillende websites. Na veel gelezen te hebben, en na contact met wensmoeders (met al enkele successen) van wie ik ook het één en ander heb geleerd besloot ik deze site op te zetten, en informatie bij elkaar te verzamelen. Niet alleen voor donoren overigens, want ik heb gemerkt dat het ook voor wensmoeders erg lastig is alles bij elkaar te vinden. Na mijn eerste contacten kwam ik er achter dat ik ook steeds vaker degene was die zaken uitlegde.

Waarom deze site?

Daarom dus deze site. 

Informatie op deze website komt van verschillende bronnen. In de hoofdzaak van reeds bestaande websites, in welk geval ik soms letterlijk hele teksten overneem. Wel met bronvermelding natuurlijk. Maar in sommige gevallen komt de informatie ook uit gesprekken die ik ondertussen heb gehad.

Natuurlijk is alles, in ieder geval in eerste instantie, gezien vanuit mijn perspectief. Ik nodig iedereen uit die wat weet toe voegen of te verbeteren om contact op te nemen.

Deze site biedt, net zoals verscheidene andere sites, ook de mogelijkheid om oproepen te plaatsen. Maar waar de overige sites niet veel verder gaan dan titel en bericht, heb ik besloten speciefieker te werk te gaan, naar aanleiding van wat ik in oproepen van zowel wensmoeders als donors heb gezien. Ga naar de introductiepagina voor oproepen voor een toelichting.